-
En röst som bär många fler
Allt började med en kund som utsatte Ulrikas kollega för sexuella trakasserier när de båda var nyanställda som kassörer på en bank för 42 år sedan. För att inte behöva utsättas för en liknande situation bestämde de sig för att ta fram ett kodord som signalerade hjälp. Det kom att bli startskottet på Ulrikas fackliga resa från kontaktombud till ordförande.
-
Ulrika Boëthius närvarar på Europafackets kongress
Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius deltog i TCOs delegation när Europafackets 15:e kongress hölls i Berlin den 23–26 maj.
-
Medlemmar i stridslinjen i jakten på penningtvätt
Anmälningarna mot penningtvätt toppar alla mätningar, samtidigt som bankrånen är ett minne blott. Inte sällan utförs dessa brott av aktörer som har ett stort hot- och våldskapital. Detta sätter Finansförbundets medlemmar rakt i stridslinjen i jakten på brottsligheten. Ulrika Boëthius skriver om hur det sätter stor press på medlemmarna i finansbranschen.
-
Bankrån ett minne blott
– men hot och våld i finansbranschen består. För första gången på 169 år har det inte begåtts ett enda bankrån i Sverige. Medierapporteringen spår att bankrånen nu är ett minne blott. Det är glädjande tycker Finansförbundet. Som facklig organisation har vi fortfarande bankrånen och de traumatiska arbetsmiljöproblem de medförde, i färskt minne. Men även om bankrånens tid är förbi är banktjänstemännens vardag fortfarande kantad av risk för hot och våld.
-
Nyårskrönika från Ulrika Boëthius
Förbundsordförande Ulrika Boëthius sammanfattar året 2022 med att blicka tillbaka på året som gått i en nyårskrönika.
-
"Finansförbundets roll i branschen är viktigare nu än någonsin"
Ulrika Boëthius valdes om till förbundsordförande för en ny kongressperiod. – Jag är stolt och glad att ha fått förtroendet att leda förbundet under ytterligare tre år, säger hon.
-
Finansförbundets syn på hållbar finans
Finanssektorn har en central roll för att driva på omställningen mot ett mer hållbart samhälle. För Finansförbundet handlar hållbar finans om den roll och det ansvar finanssektorn har internt och externt i den gröna omställningen till en hållbar ekonomi och ett hållbart samhälle. Här är Finansförbundets ställningstaganden.
-
Ulrika Boëthius: "Det är ett knepigt löneläge"
I en tid då många oroliga kunder ringer sin bank är det viktigt för arbetsgivarna att minnas att även finansanställda själva ställs inför en ekonomisk oro. Många frågar sig vad det kommande lönesamtalet ska ge. Ulrika Boëthius, ordförande i Finansförbundet, intervjuas om läget.
-
En sommarhälsning från Ulrika Boëthius
-
Allt viktigare med kompetensutveckling i coronatider
Kompetensutveckling blir allt viktigare för att säkra anställningsbarheten i coronatider. Enligt Finansförbundets rapport får sex av tio det via jobbet. Samtidigt ser arbetsgivare behov av ”mjuk” kompetens hos medarbetare.