Trots regler och bankkontroller rapporterar finanspolisen att banker systematiskt används av kriminella nätverk för penningtvätt. Enligt en rapport från polismyndigheten tvättas cirka 130 miljarder kronor varje år bara i det svenska finansiella systemet. Finansanställda har en roll för att förhindra att det finansiella systemet används som brottsverktyg, bland annat enligt penningtvättslagen.
Seminarium om finansiell brottslighet
Finansförbundet bjuder nu in dig till ett kostnadsfritt lunchseminarium där en ny undersökning kommer att presenteras som visar på hur finansanställda påverkas av den växande finansiella brottsligheten. Undersökningen är omfattande och anonym och visar hur den finansiella brottsligheten, och arbetet mot den, påverkar finansanställdas arbetsmiljö.
Under seminariet får du ta del av insikter från undersökningen, diskutera med branschkollegor och lyssna till ett panelsamtal med experter med gedigen erfarenhet inom bank, finans och säkerhet.
Missa inte detta unika tillfälle att fördjupa dig i ett aktuellt och viktigt ämne.
Moderator Jacob Bursell
Moderator för lunchseminariet är journalisten, författaren och radioproducenten Jacob Bursell. Han har gjort flera prisbelönta granskningar av finansbranschen och står i dag bakom podcasten Kapitalet, som DN har utsett till Sveriges bästa ekonomipodd.
Panelen består av
Nicklas Lundh, som sedan 2022 leder en Financial Intelligence-enhet inom SEB:s Financial Crime Prevention-funktion (FCP). Innan han kom till SEB var han chef för Finanspolisen.
Kerstin Waldenström, sakkunnig inom organisatorisk och social arbetsmiljö på Arbetsmiljöverket.
Eva-Li Prades Eriksson, Senior Partner Manager på Entercard, klubbordförande och tidigare ledamot i Finansförbundets styrelse.
Tid, plats och anmälan
- När: Den 23 oktober 2024, kl.12-13.
- Var: Digitalt via LinkedIn eller på plats i Stockholm, Convendum, Brahegatan 10. Deltar du på plats ingår en enklare lunch, du är välkommen från 11.30. Eftersnack och kaffe kl.13-14.
- Kostnad: Kostnadsfritt