Medlem i Finansförbundet

Finansförbundet är Sveriges största fackliga organisation inom bank och finans och det självklara valet för alla som arbetar i branschen, oavsett utbildningsbakgrund och befattning.

Som medlem i Finansförbundet får du tillgång till branschspecifik lönestatistik samt rådgivning och stöd av förbundets arbetsrättsspecialister. Tillsammans med de som är förtroendevalda på din arbetsplats kan du vara med och påverka vad som händer på arbetsplatsen. Du får även möjlighet att delta i seminarier och kurser.

Finansförbundet har möjlighet att hjälpa dig som är anställd inom vårt organisationsområde. 

Aktuell information om vilka frågor Finansförbundet arbetar med på din arbetsplats får du främst genom dina förtroendevalda, din klubb kan även ha skapat en lokal klubbsida där du kan få aktuell information. Nyheter om vilka frågor Finansförbundet arbetar med centralt hittar du på webbens startsida.

Vi erbjuder dig också en mängd olika medlemsförmåner, till exempel inkomstförsäkring och medlemsrabatter.

Påverka på din arbetsplats

Ditt medlemskap handlar till stor del om att du är med och tar del av vad som händer på din arbetsplats. På flera olika sätt kan du också vara med och påverka din arbetssituation. På företag med kollektivavtal arbetar fackliga representanter på uppdrag av Finansförbundet. Som medlem kan du påverka genom de förtroendevalda på din arbetsplats – eller varför inte ta ett uppdrag själv?! Kontakta dina fackliga representanter på arbetsplatsen eller fackliga rådgivningen på kansliet om du vill veta mer!

Arbetar du på ett företag som saknar fackliga representanter?

Arbetar du på ett företag som saknar facklig klubb och kontaktombud och kanske inte heller har kollektivavtal? Då kan du alltid vända dig till förbundets ombudsmän, om du vill ha goda råd, någon att prata med om din arbetssituation, eller önskar rådgivning inför till exempel löne- eller utvecklingssamtal.

Hör av dig till fackliga rådgivningen

 


Vanliga frågor och svar

    Fler frågor och svar