Vigdis Pedersen, Årets Ledare på Nordea.

Vigdis tips för bättre ledarskap

Sedan fem år tillbaka utser och uppmärksammar Finansförbundet på Nordea Årets Ledare, 2023 års vinnare är Vigdis Pedersen, Head of Corporate Support SRM. Ta del av hennes bästa tips för bättre ledarskap.

Vad ser du är nyckeln i ditt ledarskap? 
– Jag sätter alltid gruppen först. För mig är det viktigt att alla känner att de trivs, bidrar och utvecklas. Jag är närvarande och lyhörd i mitt ledarskap och ser till att alla känner sig inkluderade, sedda och hörda. Vilket gör att mina medarbetare får ett förtroende för mig och vet att jag alltid finns där för dem, säger Vigdis Pedersen. 
  
Hur jobbar du med ditt ledarskap? 
– För mig är det viktigt med en rak, tydlig och ärlig kommunikation. Ha tydliga mål och förväntningar och hela tiden sträva efter en trygg, positiv, inkluderande arbetsmiljö där vi har högt i tak samtidigt som vi har respekt för varandras olikheter och åsikter. En viktig del är att agera snabbt på skavsår innan de blir infekterade. För att få medarbetare att känna sig engagerade och motiverade till att utvecklas och bidra jobbar jag med min coachning, säger Vigdis Pedersen. 

Vigdis Pedersen fem bästa tips för ett bättre ledarskap

 1. Var dig själv, försök inte vara någon du inte är 
 2. Ta tid för reflektion 
 3. Inkludera teamet i vilken arbetsmiljö ni vill ha, sätt gemensamma spelregler 
 4. Ha en ärlig kommunikation 
 5. Agera på skavsår innan de bli infekterade 

– Och glöm inte att hitta just dina drivkrafter och vad du får energi av. En av mina viktigaste drivkrafter är att se mina medarbetare växa och utvecklas, säger Vigdis Pedersen. 

Om Årets ledare i Nordea

Årets ledare är ett initiativ av Finansförbundet Nordea för att uppmärksamma en ledare, med personal i Sverige, som på ett föredömligt sätt har tagit ansvar, lett och utvecklat sin personal.  Alla medarbetare på Nordea Sverige får möjlighet att nominera en ledare. En jury med medlemmar i Finansförbundet Nordea utser sedan vinnaren. 

Läs också

Nätverka, inspireras och utvecklas genom Sveriges största chefsnätverk L!ke a Boss. Bakom nätverket står Fackförbundet ST, Vision, Finansförbundet och Unionen som tillsammans har över 120 000 chefsmedlemmar.
Allt om L!ke a Boss

Facket för dig i finans­bran­schen

 • Kan branschen du jobbar i
 • 30 000 medlemmar med olika yrkesroller
 • Förhandlings- och rättshjälp
 • Karriärtjänster
 • Personlig rådgivning
 • Unik branschspecifik lönestatistik
 • Partipolitiskt obunden
 • Seminarier och föreläsningar