Mindfully – meditationsapp

Minska stress, öka ditt fokus och sov bättre med hjälp av Mindfully.

Stärk ditt mentala välmående

Finansförbundet samarbetar med den svenska meditationsappen Mindfully, som samlat Sveriges ledande experter inom meditation och närvaro, ledande psykologer, doktorer inom neurovetenskap samt forskare. Du som medlem får tillgång till Sveriges största meditationsapp med över 300 guidade meditationer och kunskap inom mindfulness i 45 dagar när du startar ett abonnemang. Du får dessutom 20 procent på alla priser och kan avsluta när du vill under provperioden, utan att debiteras.

Till Mindfullys webbsida

Meditation på arbetsplatsen

Mindfulness har gått från att vara en bonus på arbetsplatsen till en självklarhet för många av världens största bolag och organisationer. I USA erbjuds mindfulnessprogram till anställda i 52% av alla medelstora till stora bolag och förståelsen för att ta hand om sin mentala hälsa har även vuxit i Sverige i samband med pandemin.

Mindfulness kan framförallt stärka dessa tre egenskaper för ökat välmående på arbetsplatsen:

Stärkt fokus

Meditation stärker förmågan att rikta uppmärksamheten mot ett medvetet mål. När vi är fullständigt närvarande blir vi inte bara effektivare och mer produktiva, utan vi mår dessutom bättre.

Mindre stress

De som mediterar säger sig ofta uppleva mindre stress, att hjärnan blir mindre reaktiv och att stressnivåerna sänks. Meditation stärker förmågan att bli medveten om vilka tankar som är användbara.

Ökad kreativitet

Mindfulness stärker förmågan att stanna upp och överblicka problem istället för att reagera impulsivt och kan även bidra till att vi får fler idéer.