Om oss

Finansförbundet är Sveriges största fackliga organisation inom bank- och finansbranschen med drygt 32 500 medlemmar, varav 26 000 är yrkesverksamma.

Finansförbundet är det självklara valet för alla som arbetar inom finansbranschen, oavsett utbildningsbakgrund och befattning. Finansförbundet är partipolitiskt obundet och är ett av förbunden som ingår i TCO.

Finansförbundets verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017

I den här berättelsen kan du läsa om en del av de verksamheter som vi tillsammans utfört och som gör förbundet framgångsrikt.

Ladda hem och läs verksamhetsberättelsen.

Våra åsikter

Finansförbundet har tagit ställning i ett antal frågor som är viktiga för många som arbetar i finansbranschen. Du kan läsa mer om t ex inflytande, internationellt solidaritetsarbete, arbetsmiljö och bonusar här.

Så tycker vi

Finansförbundets stadgar, reviderade november 2016

Våra stadgar

Här kan du ta del av Finansförbundets stadgar, reviderade november 2016.

Förbundets historia

Finansförbundet är ett av Sveriges allra äldsta fackförbund. Det bildades redan 1887 och hette från början Svenska Bankmannaföreningen.

Läs mer om vår historia