Om oss

Finansförbundet är Sveriges största fackliga organisation inom bank- och finansbranschen.

Finansförbundet är det självklara valet för alla som arbetar inom finansbranschen, oavsett utbildningsbakgrund och befattning. Finansförbundet har lite drygt 28 000 yrkesverksamma medlemmar, är partipolitiskt obundet och är ett av förbunden som ingår i TCO.

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 I den här berättelsen kan du läsa om en del av de verksamheter som vi tillsammans utfört och som gör förbundet framgångsrikt.

Reviderad 201703

Ladda hem och läs verksamhetsberättelsen.

Våra åsikter

Finansförbundet har tagit ställning i ett antal frågor som är viktiga för många som arbetar i finansbranschen. Du kan läsa mer om t ex inflytande, internationellt solidaritetsarbete, arbetsmiljö och bonusar här.

Så tycker vi

Finansförbundets stadgar, reviderade november 2016

Våra stadgar

Här kan du ta del av Finansförbundets stadgar, reviderade november 2016.

Förbundets historia

Finansförbundet är ett av Sveriges allra äldsta fackförbund. Det bildades redan 1887 och hette från början Svenska Bankmannaföreningen. 2012 firade förbundet sitt 125-årsjubileum.

Läs mer om vår historia