Söka jobb

Är du i slutfasen av dina studier och på väg ut i arbetslivet? Ge dig själv en bättre chans att hävda dig i konkurrensen om jobben på finansmarknaden! Som studerandemedlem kan du få hjälp med konkreta tips och råd om hur du söker jobb.

Saker att tänka på:

  • Vad arbetsgivaren vill se i ditt CV.
  • Hur du förbereder dig för anställningsintervjun.
  • Vad du ska begära för lön.
  • Vad som borde finnas med i ett anställningsavtal.
  • Om kollektivavtal finns.

Att skriva ett CV är kanske inte alldeles enkelt. Vad vill arbetsgivaren veta och hur ska strukturen se ut? Behöver du hjälp? Läs mer om hur du skriver ett CV.

När det är dags för anställningsintervju gäller det att vara så förberedd som möjligt. Här får du tips om hur du förbereder din anställningsintervju.

Vad ska du begära i lön? Finansförbundet är unika med att ha tillgång till aktuell lönestatistik. Hör av dig till fackliga rådgivningen så hjälper vi dig att ta fram den lön du bör begära.

Som anställd ska du alltid ha ett anställningsavtal. Anställningsavtalet reglerar bland annat vad du ska göra på jobbet, vilken lön du får, dina arbetsvillkor och dina arbetstider. Det styr hela ditt fortsatta liv på arbetsplatsen och är därför ett viktigt dokument.

Vet du vad ett kollektivavtal är och vad det kan vara värt för dig? Det är bra att ha koll på vad det innebär att en arbetsgivare har kollektivavtal. Läs mer om vad det skulle innebära för dig.