Finansförbundet söker en branschpolitisk utredare

Är du en nytänkande och analytisk utredare med gedigen kunskap om finansbranschen? Vill du driva strategiskt utredningsarbete om finansbranschens utveckling utifrån fackliga vinklar och värderingar? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som branschpolitisk utredare på Finansförbundet.

Vi erbjuder

  • Ett spännande jobb i skärningspunkten mellan finanssektorn och den fackliga världen
  • En vardag med kvalificerade och drivna kollegor på ett trevligt kansli
  • Ett arbetsliv i samverkan med engagerade och kunniga förtroendevalda som vill göra skillnad i en samhällsviktig bransch
  • Konkurrenskraftiga löne- och arbetsvillkor

Om tjänsten

Finansförbundets politiska fokusområden omfattar bland annat arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensfrågor, digitalisering, hållbarhet, jämställdhet, finansiella regelverk och andra finansbranschrelaterade frågor. Du blir en del av enheten för kommunikation och samhällspolitik med tio ambitiösa och trevliga kollegor. I din roll kommer du att initiera och driva utredningsarbete om och kring finansbranschen och dess utveckling. Ditt arbete sker i nära samarbete med kollegor, chefer och förbundets politiska ledning.

Du skriver rapporter och remissvar och samordnar enhetens arbete med branschfrågor. Samtidigt stöttar du både kollegor och förbundets politiska ledning med underlag och expertis. I tjänsten ingår att bygga nätverk och bedriva externt påverkansarbete nationellt och internationellt. Rollen innefattar också att utbilda kollegor och förtroendevalda om finansbranschens utveckling och utmaningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Resor i tjänsten och kvällsaktiviteter kan förekomma.

Kunskaper och erfarenheter

Du har akademisk examen på minst masternivå eller motsvarande inom ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap tillsammans med en gedigen yrkeserfarenhet och kunskap om finansbranschen och dess roll i samhället. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete och/eller forskning. Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift krävs, liksom goda kunskaper i Officepaketet.

Det är även meriterande om du har

  • Nätverk i finansbranschen
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av påverkansarbete

Personliga egenskaper och färdigheter

Du har ett stort driv och engagemang. Du är van att arbeta självständigt men är samtidigt en lagspelare. För att lyckas i rollen krävs att du har politisk fingertoppskänsla, gott omdöme, samt en förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi förutsätter att du delar de fackliga värderingar som är grunden för Finansförbundets arbete. Finansförbundet strävar i alla avseenden efter att vara fritt från diskriminering och erbjuda lika möjligheter för alla.

Välkommen med din ansökan samt CV till ledigatjanster@finansforbundet.se senast den 15 december. Intervjuer kan ske löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. För mer information kontakta gärna enhetschef Anna Eskelius på 08-614 03 14 anna.eskelius@finansforbundet.se, kanslichef Arvid Ahrin på 08-614 03 90 arvid.ahrin@finansforbundet.se eller Unionenklubbens representant, Anne Karin Hjortland på annekarin.hjortland@finansforbundet.se eller 08-614 03 57.

 


Finansförbundet har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför, vänligt men bestämt, kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.