Ju tidigare du skaffar dig koll på din pension desto bättre. Då har du tid att påverka och kan trygga framtida inkomst för både dig och dina närstående.

Grattis till dig med tjänstepension!

Tack vare ditt kollektivavtal betalar din arbetsgivare in pengar till din tjänstepension varje månad. Väl värt att fira, eller hur?

Fira Tjänstepensionens dag på söndag 27 september med att ge dig själv lite bättre pensionskoll!

Tips för bättre pensionskoll:

• Gå in på minpension.se och skaffa dig en överblick över din samlade pension.
  • Se över dina fondval utifrån vad som är viktigt för dig, till exempel klimat och hållbarhet.
  • Fundera på om alla pengar ska gå till din egen pension eller om du ska lägga till skydd för dina närmaste.
  • Se till att inte betala för höga avgifter för förvaltningen.
  • Håll utkik och anmäl dig till någon av Finansförbundets pensionsföreläsningar i höst på finansforbundet.se/aktiviteter/

Så mycket betalas in till din tjänstepension

På Pensionsmyndighetens webbplats kan du fylla i din lön för att se hur mycket som betalas in till din tjänstepension varje månad om du omfattas av något av de större kollektivavtalade pensionslösningarna, bland annat BAO-områdets BTP1.

Räkna fram din tjänstepensionsavsättning hos Pensionsmyndigheten.

Här kan du se olika räkneexempel från anställda i branschen som visar hur mycket som avsätts i tjänstepension och även andra värden i kollektivavtalet.

Exempel på kollektivavtalets värde.

Har du koll på din tjänstepension?