Wilma Pramberg är nyutexaminerad och arbetar som kundtjänstmedarbetare på Sparbanken Skåne.

Finansförbundets erbjudande en genväg i karriären

Dags att få in en fot i bank- och finansbranschen och samtidigt ge dig själv de bästa villkoren och förutsättningarna på din arbetsplats. Medlemskapet i Finansförbundet är ett unikt erbjudande och ger dig ett tryggt stöd och värdefulla verktyg.

Finansförbundet är Sveriges största fackliga organisation inom bank- och finansbranschen med drygt 31 000 medlemmar, varav 25 000 är yrkesverksamma. Finansförbundet är det självklara valet för alla som arbetar inom finansbranschen, oavsett utbildningsbakgrund och befattning, och kan bistå med allt från rådgivning, utbildninar, inkomstförsäkring, lönestatistik och mycket annat.

En av Finansförbundets medlemmar är Wilma Pramberg. Hon tog nyligen examen och har redan sett fördelarna med sitt medlemskap.

– Jag kom för första gången i kontakt med Finansförbundet när de deltog under arbetsmarknadsdagarna på Högskolan i Kristianstad, där jag studerade ekonomprogrammet med inriktning bank och finans. Jag tyckte att organisationen gav ett seriöst intryck och bra hjälp till sina medlemmar, och lämpade sig bra för mitt branschområde och för den typ av företag som jag ville söka mig till när jag väl skulle ge mig ut i arbetslivet. Jag har nu varit medlem i Finansförbundet sedan början av året och har bara sett fördelar!, säger Wilma Pramberg.

Efter studierna tog snabbt ett jobb som kundtjänstmedarbetare på Sparbanken Skåne vid för Wilma.

– Jag har länge varit intresserad av ekonomi, men det var först utifrån högkolans program, som erbjöd tre olika inriktningar inom branschen, som jag fick upp ögonen för bank och finans, säger hon.

Förutom att erbjuda gratis medlemskap under hela studietiden erbjuder Finansförbundet också ett utbud av tjänster som förbättrar chanserna att lyckas på arbetsmarknaden, nå längre i rekryteringsprocesser och hamna högst upp i högen av många CV. Stöd som är viktigt, inte minst för den som studerar eller studerat klart och är ny på arbetsmarknaden.

– En av de förmåner jag tycker är bra med Finansförbundet är just den bredd av stöd som de erbjuder. Till exempel kan de hjälpa till att utveckla ett slagkraftigt personligt brev och CV. Jag själv kontaktade dem exempelvis när jag ville uppdatera min LinkedIn-profil, en allt viktigare plattform när det kommer till jobbsökande, säger Wilma Pramberg.

Bland tjänsterna finns också intervjuträning, rådgivning och färdighetstester. Samtidigt är Finansförbundet mycket involverat i att påverka lagstiftning som berör alla medlemmar som arbetar i bank- och finansbranschen. Det hållbara arbetslivet är centralt i arbetet för att förbättra villkoren på arbetsplatserna i finanssektorn. Medlemmarna – de anställda i finansbranschen – utgör alla samhällsbyggare genom att skapa förutsättningar för enskilda och företag som behöver lån och finansiering.

Finansbranschen och Finansförbundet spelar båda nyckelroller i framtiden!

Bli studerandemedlem