David Lund, Treasury Management Advisor på DNB är utsedd till årets snällaste medlem.

David Lund är årets snällaste medlem

I år känns snällhet och omtanke om varandra extra viktigt och med tävlingen ”Årets snällaste medlem” vill Finansförbundet uppmärksamma vikten av snällhet på jobbet. Årets vinnare David Lund delar med sig av sina tankar om vad som utmärker en bra kollega och skapar en trivsammare arbetsplats.

Finns det någon på din arbetsplats som gör det där lilla extra, är särskilt mån om sina kollegor eller bara i grunden är en genuint snäll person? Nomineringarna till vem som är Finansförbundets snällaste medlem har bokstavligen strömmat in från hela landet.

Juryn korar David Lund, Treasury Management Advisor på DNB till årets snällaste medlem. Motiveringen från kollegan Johanna Lybert lyder bland annat:

”Snäll kan ibland vara negativt laddat, men så är det inte med David. Han ger av sig själv, sin tid och sin kompetens och det smittar även av sig till andra som får viljan att börja ge!”

Vad utmärker en bra kollega?

En bra kollega är en person som ser dig och tar sig tid för att hjälpa till. Jag jobbar på DNB som är en norsk bank och vi använder uttrycket att ”spille hverandre gode”, att vi hjälper varandra att lyckas.

Hur skapar man en kamratlig anda på jobbet?

Acceptera och utnyttja som företag att alla är olika. Uppmärksamma varandras framgångar och ge konstruktiv feedback i med- och motgång.

Varför är det viktigt med ett gott arbetsklimat?

Under normala omständigheter är arbetskollegorna de du spenderar mest av din tid med, så det är jätteviktigt med ett bra arbetsklimat. I Teams-åldern vi nu lever i är det viktigt att försöka upprätthålla kontakten med kollegorna och hitta sätt att prata annat än bara jobb.

Har du något tips för en snällare arbetsplats?

Förutom att bjuda på pepparkaka så är det att bygga en företagskultur där medarbetarna tillåts att vara sig själva, då är mycket redan vunnet, avslutar David Lund.

Hedersomnämnande

För fjärde året i rad har Årets snällaste medlem genererat ett stort engagemang. Nomineringarna har strömmat in, alla skrivna med värme, uppskattning och humor. Tack till alla snälla nominerade och till er som skrivit – ni lyser upp vintermörkret!

Ett särskilt hedersomnämnande förtjänar:

• Sofia Brink (Sölvesborg-Mjällby Sparbank), som ”värmer kollegor och kunders hjärtan varje dag”
  • Susanna Les (Nordea), ”en förebild som verkligen förtjänar uppskattning”
  • Annelie Mossberg (Forex), ”en solstråle som tillför enormt mycket för oss alla i vår vardag”