Andrea Meyer, Nordea.

”Att kunna vara sig själv på jobbet är en tydlig win-win”

Vilka känslor kan finnas i själen och hur kan det gå till att berätta för den första kollegan, sin chef och för alla? Andrea på Nordea kom ut som transsexuell hösten 2015, men resan dit var både lång och känslomässig.

Hur kan det vara att komma ut med sin riktiga könsidentitet på arbetsplatsen?
På Mångfaldsdagen fick deltagarna lyssna till en öppenhjärtlig breättelsen av Andrea Meyer, Nordea. Andrea arbetar på Group Technology i IT-organisationen på Nordea.

Den här historien tar egentligen sin början 2002 och pågår fram till omkring 2015. Andrea diagnostiseras 2002 med transsexualism och påbörjar då sin förändring.

– Jag har alltid varit Andrea i själ och hjärta men diagnosen var väldigt viktig för mig för att få en startpunkt som erbjöd en väg framåt. Med den tillhanda kunde jag påbörja en fullständig transition, berättade Andrea.

– Innan upplevde jag att min känslomätare inte gav fullt utslag och kände i många avseenden en avtrubbning som var väldigt destruktiv.

”Allt var som vanligt – fast för mig i en mycket bättre version av livet.”

mångfaldsdagen2019-andrea-meyer-porträtt.jpg– Att ständigt iklä mig rollen av en person som jag inte var, såväl privat som på arbetet, blev för mig som att leva livet i ett väntrum.

Under en mycket utdragen tidsperiod berättade hon för fler i sin omgivning om sin situation. En tydlig milstolpe blir när hon berättar på jobbet. Vid den tidpunkten, då i oktober 2015, är hon sig veterligen den första som gjort det.

Reaktionen hos hennes första kollega var helt avgörande och Andrea beskrev hur det under stor känslomässig dramatik var att berätta om hennes rätta könsidentitet, och att hon inom ett par månader skulle börja komma till jobbet som ’Andrea’.

Kollegans positiva reaktion var omedelbart lättande.

– Det gav mig hopp och framtidstro, något som jag vid den tidpunkten inte alls hade varit bortskämd med, berättar Andrea.

Någon månad senare berättade hon för sin chef, och något senare för resten av kollegorna. Reaktionerna var uteslutande positiva också där.

– Jag kommer ihåg hur skönt det var att inget förändrades hos dem som följd av att jag berättat. Allt var som vanligt – fast för mig i en mycket bättre version av livet.

Livet numera helt annorlunda

– Nu känner jag hela vägen. Jag blev plötsligt en person som inte döljer något av mig själv och blev därmed mer närvarande. Jag tog snabbt större plats, blev mer drivande och mådde bättre som människa. Jag fick snabbt en befordran och Nordea fick en mer produktiv kollega. För mig är det tydligt att det finns både en mänsklig och en affärsmässig vinst i att omfamna mångfald och inkludering.

Andrea beskriver sin historia som ”en långdragen solskenshistoria” och syftar på såväl den långa bearbetning hon haft att göra, som de positiva reaktioner hon möttes av från kollegorna – som gladdes över hennes resa till sitt ”hela” jag.

”Inkludering ger både mänskliga och affärsmässiga vinster”

– En av mina reflektioner var att all min rädsla inför det ’okända’ visade sig vara obefogad. Ingen ska leva sitt liv i ett väntrum och jag insåg vilken fantastisk kraft som släpptes lös när jag fick möjligheten att vara mig själv fullt ut. Alla har rätt att vara lyckliga och jag önskar att alla inte bara ska ha möjlighet, utan även våga välja en bättre version av livet. Det är garanterat värt det!