Therese Svanström valdes till ny ordförande för TCO den 9 december 2019.

TCO har valt ny ordförande

Idag valdes Therese Svanström till ny ordförande för centralorganisationen TCO vid en extrakongress. Finansförbundet gratulerar Therese till hennes förtroendeuppdrag.

Therese Svanström har lång erfarenhet från såväl arbete på Regeringskansliet som inom den fackliga världen. Senast kommer hon från uppdraget som kanslichef på Unionen. Hon ersätter Eva Nordmark, numera arbetsmarknadsminister.

– Jag gratulerar såklart Therese till hennes nya förtroendeuppdrag och hoppas och tror på ett fint samarbete inom TCO framöver. På en arbetsmarknad som rör sig i ett allt snabbare tempo är en stark gemenskap i en centralorganisation och ett gemensamt arbete utomordentligt viktigt, säger Finansförbundets ordförande, Ulrika Boëthius.