Arvid Ahrin tillträder som ny kanslichef på Finansförbundet i januari. Foto: NFU

Klart med ny kanslichef på Finansförbundet

Finansförbundets nya kanslichef blir Arvid Ahrin, nuvarande generalsekreterare på NFU, Nordic Financial Unions. Han tillträder tjänsten i januari 2020.

Finansförbundets kansli har inte varit cheflöst, men utan ordinarie kanslichef sedan sommaren. Ny kanslichef blir Arvid Ahrin, generalsekreterare på NFU, Nordic Financial Unions.

– Arvid känner branschen och facklig verksamhet väl och sedan länge. Jag är övertygad om att han kan bidra till att skapa ökad nytta för medlemmarna, säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius i en kommentar.

Arvid Ahrin har arbetat i den fackliga världen sedan 2006 och har de senaste sex åren varit generalsekreterare på NFU. Han lyfter särskilt fram medlemmarnas position i en bransch i blåsväder som anledning att anta sin nya utmaning.

– Finansförbundets medlemmar verkar i en bransch stadd i snabb och ständig förändring. Såväl anställda som finansbranschen och samhället i stort gynnas av att Finansförbundet är starkt och synligt. Jag ser fram emot att stärka förbundets arbete med att stötta medlemmarna i alla de utmaningar som de möter i sitt arbete, säger Arvid Ahrin.

– Kansliet kan hjälpa förtroendevalda att bidra till att Finansförbundet växer och blir mer synligt på arbetsplatserna, och en del av samhällsdebatten, säger Arvid Ahrin.

Arvid tillträder tjänsten som ny kanslichef i januari 2020.