Hillevi Engström, kanslichef Finansförbundet, foto: Maja Suslin/TT

Hillevi Engström ny kanslichef på Finansförbundet

Finansförbundets nya kanslichef är Hillevi Engström. Hon har bred erfarenhet, bland annat med bakgrund som såväl facklig ombudsman som arbetsmarknadsminister.

Hillevi Engström har varit polis och kriminalinspektör och var första kvinnliga ombudsman på Polisförbundet. Åren 2008–2010 var hon ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, åren 2010–2013 arbetsmarknadsminister och därefter biståndsminister och nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. I riksdagen satt hon i åtta år.

Hennes senaste uppdrag var som kommundirektör i Upplands Väsby.

– Finansförbundet har en allt viktigare roll när bank- och finansmarknaden förändras och utvecklas. Arbetsmarknadens funktionssätt, kollektivavtalens betydelse och den svenska modellen finns i mitt dna och det känns väldigt inspirerande att bidra till att ett framgångsrikt förbund kan bli ännu lite bättre. När förtroendevalda är välutbildade med tillgång till kvalificerat stöd från kansliet ökar också medlemsnyttan. Det är meningen med föreningen, säger Hillevi Engström.

Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius ser fram emot arbetet tillsammans med kansliets nya chef.

– Hillevi Engström har en gedigen och praktisk erfarenhet från såväl fackligt arbete som politiken, framför allt på arbetsmarknadsområdet. Hon har en profil som kommer att passa rollen som kanslichef mycket bra. Jag är väldigt nöjd med rekryteringen och är övertygad om att Hillevi kommer att bidra till att utveckla förbundets verksamhet framåt, säger Ulrika Boëthius.

Hillevi Engström tillträder som kanslichef för Finansförbundet den 1 juni.