Artemis - en stjärna på värvning

Under hösten har Finansförbundet haft en värvningskampanj där alla medlemmar som värvade en kollega fick ett gåvokort från Delicard. Många medlemmar deltog i kampanjen och den som lyckades värva flest kollegor var Artemis Chatziparaskeva, Handelsbanken. Hon har ensamt inbringat hela sju nya medlemmar till förbundet!

Allt började i somras då Artemis, som nytt kontaktombud, upptäckte att kollegorna på avdelningen inte var medlemmar. För att råda bot på problemet anmälde hon sig till Finansförbundets fackliga grundutbildning Påverka. Utbildningen gav ”en extra kick” och Artemis kände sig motiverad att värva och berätta hur viktigt det är att vara medlem i Finansförbundet.

– Jag tog kontakt med varje enskild kollega och frågade om de var intresserade av ett kort samtal där jag kunde informera om vad Finansförbundet står för och nyttan av att vara medlem. De flesta var positiva till förslaget.

Hur stor roll har Delicard-erbjudandet spelat i värvningen?

– Jag tror inte att Delicardet spelade så stor roll men det var såklart ett plus. Det som var viktigast var nog att perioden för våra lönesamtal hade börjat. Jag var noga med att förklara tyngden av kollektivavtalet som Finansförbundet förhandlat fram och vikten av att vi är så starka och aktiva här på Handelsbanken. Jag betonade nyttan vi kan göra ju fler medlemmar vi är.

Hur jobbar du med värvning när det inte är kampanj?

– När någon ny kommer till oss så kollar jag om kollegan är medlem, om inte så skickar jag en förfrågan och bokar in ett litet möte och informerar. Sammantaget har jag värvat åtta personer sedan i somras.