Therese Persson, privatrådgivare på Handelsbanken Karlstad.

Therese - årets snällaste medlem

Med tävlingen ”Årets snällaste medlem” vill Finansförbundet betona vikten av snällhet på jobbet. En god arbetsmiljö består av många delar och betydelsen av omtanke om sina kollegor kan inte nog understrykas. Therese Persson, privatrådgivare på Handelsbanken Karlstad, uppfyller detta med råge.

Inkorgen på förbundets kansli överöstes med nomineringar på Therese och kollegornas motivering lyder:

”Therese – vår egen Sola i Karlstad.
Hon är själen som månar om sina medmänniskor i alla väder.
Hon ser alltid det goda i alla.
Helt enkelt en underbar person att ha omkring sig.
Therese är den snällaste människa vi känner - och vi känner många människor.”

Vad utmärker en bra kollega?

– En bra kollega är någon man har förtroende för, som är intresserad, bryr sig om  hur andra mår och ställer upp om man behöver hjälp. Visar ömsesidig förståelse och respekt. Behandlar alla lika.

Hur skapar man en kamratlig anda på jobbet?

– Sträva efter att bemöta andra som du själv vill bli bemött. Var lyhörd, omtänksam och visa empati. Ge komplimanger.

Varför är det viktigt med ett gott arbetsklimat?

– Man tillbringar en stor del av sitt liv på arbetsplatsen så där vill man trivas och då får man också anstränga sig. Se till att sprida glädje och trivsel, vara positiv.

Hedersomnämnande

För tredje året i rad har Årets snällaste medlem genererat ett stort engagemang. Nomineringar har strömmat in, alla skrivna med värme, uppskattning och humor. Tack till alla snälla nominerade och till er som skrivit – ni lyser upp vintermörkret!

Ett särskilt hedersomnämnande förtjänar:

• Charlotta Hallström (Danske Bank), som har ”Fantomens egenskaper”
  • Peter Ljung (SEB), ” den snällaste killen på kontoret”
  • Lillian Johansson (Åse Viste Sparbank), ”Hon verkar i det tysta […] har ett oerhört stort hjärta gentemot alla”.