Nordeas förbud mot bitcoin

I slutet av förra veckan meddelade Nordea att banken förbjuder anställda inom Wholesale banking-avdelningen att handla med kryptovalutan bitcoin. Ett förbud som i måndags utökades till bankens samtliga 31 000 anställda.

Finansförbundets syn på frågan är att anställda ska kunna göra det de önskar i den privata sfären, när det handlar om något som är helt lagligt. Det lokala facket i banken har tagit upp frågan med sin ledning för att utreda beslutet.

Vi tycker det är märkligt att en arbetsgivare väljer att begränsa den anställdes rätt att hantera sina pengar på sin fritid. Och varför just bitcoin? Det finns en mängd instrument som man skulle kunna ha synpunkter på. Nätpoker eller vad som helst som kan äventyra en anställds ekonomi, säger Nils Möllerberg, vice ordförande på Finansförbundet, i en intervju med DI.

Läs hela artikeln på dagensindustri.se