Anna-Karin Glimström (till vänster), ordförande Finansförbundet i SEB, tillsammans med Ann Bratt Karldén som fick ta emot utmärkelsen Ledartröjan, som klubben delar ut varje år.

Jubileum när Ledartröjan 2018 delades ut av Finansförbundet i SEB

Ann Bratt Karldén, privatmarknadschef på kontoret i Eskilstuna, fick i veckan ta emot Ledartröjan, Finansförbundets utmärkelse för årets ledare inom SEB. I år var tionde gången som priset delades ut.

Motiveringen till utmärkelsen lyder: ”Ann Bratt Karldén är otroligt duktig på att motivera och lyssna på sin personal. Hon följer alltid upp och ser till att slutföra stora som små uppgifter frågor. Hon ger sin personal mycket eget ansvar.”.

Medarbetare som Finansförbundet pratat med beskriver att hon är en person som vill väl i alla situationer, att hon coachar sina medarbetare att landa på rätt väg och att hon alltid samarbetar med kontaktombudet på kontoret för att göra rätt och det bästa för sina medarbetare.

– Det känns otroligt stort för mig och jag ser det som den finaste utmärkelsen i SEB, sa Ann Bratt Karldén när hon tog emot priset i samband med Finansförbundet i SEB:s årskonferens som ägde rum i tisdags på Lidingö utanför Stockholm.

Drivkraft utveckla människor

Ann Bratt Karldén har varit ledare inom banken i 18 år, varav de senaste fem åren som privatmarknadschef på kontoret i Eskilstuna. Dessförinnan har hon bland annat jobbat sju år som chef för kontoret i Djursholm. Det första ledarjobbet var som chef för en grupp försäkringsrådgivare inom dåvarande Trygg Liv.

– Det som först lockade mig till ledarskapet var en drivkraft att bidra till att människor utvecklas och når framgång över tid. Jag hade tidigt en tydlig plan att jag ville bli ledare och involverade dåvarande regionchefen inom Trygg Liv i Stockholm i mina planer. Till slut, efter en ledarutbildning, ansåg han mig mogen.

Ann Bratt Karldén ser ledarskapet som en pågående resa där hon hela tiden utvecklas och lär sig nya saker.

– Det centrala för mig är människorna jag leder. Jag tror på kraften hos individen att vilja utvecklas och samarbeta i ett team.

Nyfiken på vem som vann förra året? Läs mer om utmärkelsen och om vinnaren 2017.