Klockan 02:00 i morse kom norska parterna överens om ett nytt avtal. Fr v arbetsgivarnas representant Runa Kerr, riksmedlaren Björn Lillebergen och Finansforbundets ordförande Pål Adrian Hellman.

Ingen norsk strejk

Ingen strejk bröt ut i Norge i morse. I natt kom parterna överens om ett nytt avtal.

– Vi är nöjda med resultatet, säger Finansforbundets ordförande Pål Adrian Hellman.

– Vi har fått genomslag för flera av våra ekonomiska krav och är överens med arbetsgivaren om att skapa en mer framtidsinriktad beräkningsmodell för löneförhandlingar, fortsätter han.

Under tisdagen och onsdagen pågick medlingsförhandlingar. Om dessa inte hade lyckats hade 20 000 norska medlemmar tagits ut i strejk. Men klockan 02:00 i morse kom alltså parterna överens och strejken blev avblåst.

Läs mer om nya norska avtalet