Emilia Löwenborg och Sara Ångström.

Uppsats om Swish vinnare av stipendium

Förbundsstyrelsen har tilldelat Sara Ångström och Emilia Löwenborg, Linköpings Universitet 1:a pris för uppsatsen ”Anammande av betalningsapplikationer”.

I juryns motivering står bland annat ”Ämnet är högst aktuellt inom ramen för det teknikskifte som sker både inom branschen och i samhället i stort."

Varför valde ni det ämne ni gjorde för uppsatsen?

Vi ville skriva om ett aktuellt ämne inom området marknadsföring. Vi är mycket intresserade av kundens upplevelse av produkter och tjänster, samtidigt som vi har ett stort intresse för bankbranschen. Swish var därmed det perfekta ämnet för oss.

Hur fick ni höra om Finansförbundets uppsatsstipendium?

Vi var under studietiden studentmedlemmar och upptäckte stipendiet när vi utforskade hemsidan. Vi visste direkt att vi skulle söka!

Vad ska ni göra med vinstpengarna?

Vi kommer att göra en gemensam resa till New York i början av maj, vilket vi ser mycket fram emot! Det var någonting vi drömde om att göra tillsammans under uppsatsskrivandet, så det känns fantastiskt att ha möjlighet att genomföra vår dröm.

Läs Emilias och Saras uppsats: Anammande av betalningsapplikationer

Finansförbundets uppsatsstipendium delas ut två gånger per år, en gång på vårterminen och en gång på höstterminen. Prissumman är upp till totalt 25 000 kr per termin.

Om du har skrivit C- eller D-uppsats den här, eller förra, terminen kan du ansöka. Sista ansökningsdag för höstterminen är 31 januari så passa på att skicka in din ansökan nu