Uppsats om penningtvätt får stipendium

Saga Dannborg, Luleå tekniska Universitet, vinner 1:a pris för uppsatsen ”Banktjänstemännens beslutsfattande vid Penningtvättshantering”.

Varför valde du det ämne du gjorde för uppsatsen?

- Jag har själv extrajobbat på bank och såg problematiken med att följa penningtvättsregleringen och samtidigt hålla kunderna nöjda, säger Saga. Jag kunde inte se att något skrivit om detta tidigare och såg en möjlighet att göra något aktuellt och unikt. Jag hade dessutom lätt att få tillgång till intervjuer och liknade, vilket underlättade oerhört. 

Hur fick du höra om Finansförbundets uppsatsstipendium? 

- Handledaren tyckte att uppsatsen var väldigt intressant och tipsade om att tävla och ville själv skriva en artikel med hjälp av uppsatsen. Jag började googla för att se vilka tävlingar som fanns och såg då att Finansförbundets stipendie passade perfekt i ämnet.

Vad ska du göra med vinstpengarna?

- Jag tänkte utöka min semesterkassa i sommar och hitta på något kul med min sambo. Men det hade också varit roligt att köpta en väska, säger Saga och skrattar. 

Här kan du läsa den vinnande uppsatsen.

Här kan du läsa juryns motivering till vinsten.


Sök uppsatsstipendium

Finansförbundets uppsatsstipendium delas ut två gånger per år, en gång på vårterminen och en gång på höstterminen. Prissumman är upp till totalt 25 000 kr per termin.

Om du har skrivit C- eller D-uppsats den här, eller förra, terminen kan du ansöka. Sista ansökningsdag för höstterminen är 30 juni så passa på att skicka in din ansökan nu

Tips: så skriver du en bra uppsats.