Nedskärningarna i Nordea

Nordea meddelade i samband med sin kvartalsrapport i morse att koncernen ska dra ner med 6 000 personer under en fyraårsperiod, varav 2 000 konsulter.

Så här kommenterar Berit Ohlsson, koncernklubbsordförande i Nordea.

- De aviserade neddragningarna kommer att påverka hela banken och det är ännu för tidigt att säga vilka som drabbas. Finansförbundet i Nordea förutsätter att banken ser till individen och att varje enskild person behandlas ansvars- och respektfullt. Vi kommer nu sätta oss i diskussion med banken om hur det kommer att ske. I första hand kommer vi att förorda naturlig avgång och pensionslösningar.

- Vi förstår att detta skapar oro. Vi på Finansförbundet i Nordea finns här för varje enskild medlem som behöver stöttning och hjälp. Tveka inte att kontakta oss!