Regeringen kommer inte att införa förslaget om bankskatt i dess nuvarande form.

Framgång i kampen mot bankskatt

Massiv kritik, inte minst från Finansförbundet, mot den föreslagna bankskatten har gett resultat. Finansmarknadsminister Per Bolund meddelade igår, torsdagen den 16 februari, att regeringen inte kommer införa bankskatten i förslagets nuvarande form.

– Finansförbundet var först ut med att kritisera förslaget om en särskild bankskatt kopplad till arbetsgivaravgiften när det kom. Att regeringen nu har tagit till sig av kritiken är en stor framgång för hela branschen, säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius.

Någon form av bankskatt kommer det sannolikt bli enligt Per Bolund och nu återstår det att se hur regeringen går vidare.

– Om regeringen anser att finansbranschen är underbeskattad bör den söka en annan skattelösning som inte läggs på arbete, säger Ulrika Boëthius.

Läs mer om hur Finansförbundet arbetar med att stoppa bankskatten.