Dina rättigheter under semestern

Äntligen dags för sommar och semester! Men vilka rättigheter och skyldigheter har du egentligen? Får du vara helt ledig, utloggad och bortkopplad? Kan chefen tvinga dig att avbryta semestern och vad gäller om du skulle bli sjuk? Biträdande förbundsjurist Viktor Källqvist reder ut begreppen.

Kan chefen förvänta sig att man ska vara tillgänglig på semestern?

– Nej. När du har semester är du ledig. Bara om du har beredskapstjänstgöring ska du vara tillgänglig.

Är det verkligen ok stänga av mobilen och inte läsa mejlen på hela semestern?

– Det är det absolut, så länge du inte har beredskapstjänstgöring. Anledningen till att vi har rätt till en längre ledighet på sommaren är att vi ska få komma ner i varv ordentligt och återhämta oss. Det är svårt om vi hela tiden påminns om jobbet via mejlen. Samtidigt är det ditt personliga val. Om du upplever att du blir lugnare av att kolla mejlen någon gång ska du så klart göra det, men försök få längre perioder av total bortkoppling. 

Kan man bli inkallad på semestern om det händer något oväntat och måste man i så fall ställa upp på det?

– Om du inte omfattas av kollektivavtal kan din chef kalla in dig under speciella omständigheter och du måste då infinna dig. Om du omfattas av vårt kollektivavtal med BAO kan inte arbetsgivaren kräva att du ska komma in, däremot kan han/hon ställa frågan så att du får välja själv. Om du och din chef kommer överens om att du ska avbryta din semester i förtid ska du kompenseras för besväret, och bland annat ersättas för resekostnader.

Vad gäller om jag, eller barnen, blir sjuka på semestern?

– Om du blir sjuk under semestern kan du begära att sjukdagarna inte räknas som semesterdagar. I så fall ska begäran ske senast när du kommer tillbaka från semestern. Du får vara beredd på att arbetsgivaren begär sjukintyg. Motsvarande gäller om du ska vabba. Om du är sjuk en längre period bör du rapportera in det som sjukdagar så att du kan spara dina semesterdagar till ett annat tillfälle. Semester ska vara tid för avkoppling och inte att ligga sjuk.

Om man tycker att det är så himla skönt att vara ledig, har man då rätt att förlänga semestern med några extra dagar?

– Nej, någon rätt till det finns inte. Men om du har flera dagar att ta ut skadar det självklart inte att fråga.

Ta gärna hjälp av ditt kontaktombud eller vänd dig till oss på facklig rådgivning om du har frågor kring din semester. Du kan även läsa mer om semester här.

Semester när du byter jobb

Har du precis börjat ett nytt jobb eller ska du snart avsluta din anställning? Här får du veta vad du har för rätt till semester redan första sommaren och vad som händer med sparad semester när du slutar.

Om du är nyanställd

Vissa arbetsgivare erbjuder förskottssemester. Detta innebär att du kan få betald semester i förskott, innan du hunnit tjäna in den. Om du får betald semester i förskott kan du bli återbetalningsskyldig om du slutar din anställning och inte hunnit tjäna in den semester du använt.

För dig utan kollektivavtal

Om du är nyanställd och inte omfattas av kollektivavtal behöver du troligtvis jobba ett år för att tjäna in hel betald semester. Du har dock alltid rätt till obetald semester, 25 dagar om du anställs innan 1 september och 5 dagar om du anställs efter.

För dig som går på kollektivavtal med BAO

Du har rätt till betald semester redan samma år som du börjar din anställning. Antalet betalda semesterdagar beräknas proportionellt utifrån när på året du anställs. Om du slutar inom fem år och inte hunnit tjäna in den semester du tagit ut i förskott kan du bli återbetalningsskyldig, men efter fem år avskrivs din skuld.

Om du anställs efter 31 augusti har du bara rätt till den semester som kan beräknas bli intjänad under året. Du har rätt till minst 5 semesterdagar, men hur många som är betalda beror på när du börjar din anställning.

Det kan finnas lokala överenskommelser på din arbetsplats, så kontakta gärna dina förtroendevalda för mer information.

För dig som går avtalet med Svensk Handel

Du har rätt till betald semester redan samma år som du börjar din anställning. Antalet betalda semesterdagar beräknas proportionellt utifrån när på året du anställs. Om du slutar inom fem år och inte hunnit tjäna in den semester du tagit ut i förskott kan du bli återbetalningsskyldig, men efter fem år avskrivs din skuld.

Du har dock alltid rätt till obetald semester, 25 dagar om du anställs innan 1 september och 5 dagar om du anställs efter.

Sparad semester

Hur många semesterdagar du har rätt att spara till kommande år varierar beroende på om du har kollektivavtal och vad som står i det. Fråga din personalavdelning eller dina förtroendevalda vad som gäller hos er. För att ta ut sparade dagar måste du först ha använt årets semesterdagar.

Om du ska sluta din anställning

Om du inte hunnit använda dina sparade dagar när du slutar din anställning betalas de ut som semesterersättning.