Grundutbildning

Har du ett förtroendeuppdrag är det viktigt att du anmäler dig till förbundets grundutbildning så snart som möjligt. På utbildningarna får du den kunskap och de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag.

I grundubildningen ingår kurserna Påverka, Samarbeta och Agera/Aktivera. Vi rekommenderar att alla som har ett fackligt uppdrag ska gå Påverka.

Ekonomiska villkor: kurserna är avgiftsfria, om inte kostnad anges. Läs mer om de ekonomiska villkor som gäller.

Olycksfallsförsäkring: du är försäkrad när du deltar i aktiviteter arrangerade av Finansförbundet. Läs mer om olycksfallsförsäkringen

Se här vilka aktiviteter du är anmäld till.


Utbildning i GDPR för dig som förtroendevald

Utbildningen är obligatorisk för alla förtroendevalda som har behörighet att hantera medlemsuppgifter i RMS, det regionala medlemsregistret (klubbordföranden och registeransvariga).

Vi uppmanar dock alla förtroendevalda att genomföra utbildningen för att starka kompetensen i hantering av personuppgifter.

Genomför e-utbildningen om GDPR

 • Påverka
  Målgrupp

  Förtroendevalda

  Beskrivning
  Utbildningens syfte är att ge en grund för dig som förtroendevald  så att du kan känna trygghet i att utföra det fackliga arbetet och  företräda kollegor i viktiga frågor som berör er gemensamma arbetsplats.
  Mer info
 • Samarbeta
  Målgrupp

  Klubbstyrelseledamöter och kontaktombud utan klubbstyrelse.

  Beskrivning
  Samarbeta är en utbildning för klubbstyrelseledamöter eller kontaktombud på en arbetsplats utan klubb. Under utbildningen arbetar vi med metoder för att utveckla ert klubbarbete på arbetsplatsen och med att planera den fackliga verksamheten.
  Mer info
 • Agera
  Målgrupp

  Kontaktombud utan klubb och klubbstyrelseledamöter

  Beskrivning
  Agera är en fördjupningsutbildning där du som klubbstyrelseledamot, eller kontaktombud på en arbetsplats utan klubb, fördjupar och praktiserar det du tidigare har lärt dig på Påverka.
  Mer info