Chef och medlem

Finansförbundets chefsverksamhet skapar bra förutsättningar för dig i din roll som ledare och chef genom att erbjuda dig kurser, seminarier och tillgång till olika verktyg och medlemsförmåner.

Finansförbundet är ett fackförbund genom hela karriären – från nyanställd till hög chef. Förbundets styrka är branschkunskapen och den lokala närvaron med möjlighet till direkt inflytande och påverkan. Våra duktiga förtroendevalda finns på nästan alla arbetsplatser i branschen och arbetar för samtliga medlemmars rättigheter – chef som medarbetare.

Finansförbundet är även det största förbundet inom finanssektorn och vårt kollektivavtal ger dig de bästa villkoren. Avtalet är specifikt anpassat för branschen och bygger på långtgående förhandlingar mellan fack och arbetsgivare. 

Utveckla ditt ledarskap

Genom våra seminarier och andra aktiviteter som arrangeras regelbundet kommer du att få möjlighet till kompetensutveckling inom ledarskap, personlig utveckling och ges tillfällen att byta erfarenheter med andra chefer.

Vi erbjuder regelbundet följande kurser/aktiviteter:

  • Ny som chef - grundutbildning
  • Ledarskapsdagarna - fokusera på ditt ledarskap och din utveckling
  • Handledning - professionell handledning i sin chefsroll

Läs mer om de återkommande kurserna och aktiviteterna.

Förutom dessa återkommande kurser/aktiviteter arrangerar vi seminarier inom aktuella områden. Inbjudan skickas via e-post till dig som chefsmedlem. Du kan även hålla koll i vårt kalendarium.

Sveriges största chefsnätverk

Som chefsmedlem i något av fackförbunden Finansförbundet, Unionen samt Vision tillhör du Sveriges största chefsnätverk! Vi erbjuder mötesplatser med andra chefer, ledarskapsutbildningar, ledarskapscoachning och mycket annat. Tillsammans coachar vi över 100 000 chefer i deras professionella utveckling.

Rådgivning och stöd

Du som är chef kan få hjälp med individuell rådgivning, förhandlingshjälp och juridiskt stöd från din klubb eller Finansförbundets jurister och ombudsmän. De flesta större fackklubbar har specifika ombud som har hand om chefsfrågor. 

Läs mer om rådgivning och stöd för chefer

Centralt medlemskap

Medlemmar med ställning som verkställande direktör, vice verkställande direktör eller annan central befattning kan få ett centralt medlemskap. Eftersom den lokala fackliga klubben inte kan förhandla för dig har du rätt att få stöd, rådgivning och förhandling centralt från förbundet.

Kontakta fackliga rådgivningen för mer information.

Tidningen Chef & Karriär

En gång i månaden så dimper tidningen Chef & Karriär ner i din brevlåda. Som chef och medlem i Finansförbundet så ingår tidningen som en av förmånerna i ditt medlemskap.

Skydd vid utlandsarbete

Jobbar du utomlands en period har du självfallet kvar ditt fackliga skyddsnät. Finansförbundet tillhör UNI-familjen (Union Network International), en samarbetsorganisation för mer än 900 förbund världen över. Via UNI kommer du i kontakt med Finansförbundets motsvarighet i det land du jobbar, och kan därmed åtnjuta dina fackliga rättigheter och ta del av förmånerna. För att vara berättigad behöver du ett UNI-pass, och det ansöker du om själv. 
Läs mer och ansök här