Du är här:  
 1. Start
 2. -
 3. Nyheter & press
 4. -
 5. Nyheter
 6. -
 7. Nyheter 2012
 8. -
 9. TCO och SEB har träffat överenskommelse om bolån

TCO och SEB har träffat överenskommelse om bolån

2012-12-05

TCO och SEB har träffat överenskommelse om ett bolåneerbjudande till de 1,2 miljoner medlemmarna i TCO-förbunden. Erbjudandet är tillgängligt fr o m 4 mars 2013 för medlemmar i de förbund som då anslutit sig till avtalet.

Räntan på erbjudandet uppgår till SEB:s upplåningsränta plus 0,9 procentenheter och det maximala lånebeloppet är fem gånger låntagarnas bruttoinkomst. Här är SEB:s aktuella upplåningsränta http://www.seb.se/pow/wcp/index.asp?website=TAB1.

De som ansöker om erbjudandet kommer att genomgå sedvanlig kreditprövning och skall ha SEB som sin huvudbank.

- Jag är mycket nöjd med att kunna presentera en överenskommelse med SEB som kan ge alla som är med i ett TCO-förbund möjlighet till ett helhetserbjudande med bra villkor för bolån, säger Eva Nordmark ordförande i TCO. Det visar att när våra förbund agerar tillsammans, så kan vi uppnå fördelar för varje enskild medlem. TCO jobbar varje dag med att stärka medlemsnytta, och det här är ett led i det arbetet.

När kan man söka bolån enligt avtalet?

Nu ska SEB och TCO-förbunden göra sina förberedelser för att medlemmarna ska kunna ta del av erbjudandet från 4 mars 2013. Mer information kommer så småningom på ditt förbunds hemsida. När det gäller själva bolåneerbjudandet, vänd dig till banken direkt efter 1 februari.

Fakta om erbjudande om bolån

 • Upp till 85% belåningsgrad utifrån bedömt marknadsvärde på bostaden.
 • Amorteringstid 30 - 60 år
 • Maximalt lånebelopp 5 gånger storleken av låntagarnas bruttoinkomst.
 • Räntan uppgår till SEB:s upplåningsränta plus 0,9 procentenheter eller den ränta kunden får genom individuell prissättning. När SEB fastställer kundens ränta på ett bolån utgår SEB från sin upplåningsränta. Utifrån kundens risk som bl.a. bedöms utifrån faktorer som belåningsgrad, inkomst, återbetalningsförmåga och kundens affärsvolym med SEB, fastställs kundens marginal (d.v.s.procentsats) som adderad med bankens upplåningsränta utgör den räntesats kunden ska betala för lånet.
 • Den marginal som varje enskilt bolån åsätts gäller under lånets första villkorsbindningsperiod. Villkorsbindningsperioden kan vara mellan 1-10 år, för lån med en räntebindningsperiod om 3 månader är villkorsbindningsperioden 2 år. Därefter har SEB rätt att ändra marginalen för Medlemmens lån, i enlighet med vad som framgår av villkoren för låneavtalet mellan Medlemmen och SEB.
 • Anslutna medlemmar som redan har sitt bolån i SEB kan avropa erbjudandet inför nästkommande villkorsbindningsperiod.
 • Ingen aviseringsavgift utgår vid konto eller autogirobetalning.
 • SEB förbehåller sig rätten till sedvanlig kreditprövning.
 • Erbjudandet om bolån förutsätter att SEB är eller blir huvudlåntagarens och medlåntagarens huvudbank. Med huvudbank avses här att huvud- och medlåntagaren ska ha följande engagemang hos SEB: Vardagsekonomi i form av att lön, pension, annan inkomst, eventuellt barnbidrag och sparande sätts in på konto i SEB . Vidare ska betalflöden utföras via SEB betaltjänst i Internetbanken. Kortbetalningar ska utföras med SEB:s Visa Betalkort och eller SEB:s Master Card kreditkort.

För ytterligare upplysningar:

Finansförbundet: Ulrika Boëthius, 070-413 41 01

TCO: Presschef Kerstin Olsson, 08-7829102 eller 070-978 33 83

SEB: Presschef Anna Helsén, 08-763 99 47 eller 070-698 48 58

Visste du att...

 • vi är det enda fackförbundet som är specialiserade på bank- och finansbranschen?
 • du som medlem har tillgång till branschspecifik lönestatistik?
 • du som medlem får vår inkomstförsäkring?
Se fler goda skäl